Seizoen 1

Valkenswaard en Heeze

Aflevering 8, 1998, 21 minuten

Langs de Tongelreep liggen viskwekerijen. René kijkt bij OVB hoe een moderne viskwekerij werkt en bezoekt op landgoed Valkenhorst de oudere viskwekerijen. Met de boswachter vindt hij resten van een smalspoor en een oventje voor de bereiding van het visvoer. We leren zelfs waar de uitdrukking "hij weet waar Abraham de mosterd haalt" vandaan komt. En we zien heksenbezems en planten als de Gagel, die in deze contreien diende als vervanging voor hop en ter bestrijding van vlooien. Onderweg stuiten René en de boswachter op mooie en bijzondere vogels.

1

Afleveringen in de buurt

Verhalen over Valkenswaard en Heeze

Reacties

Nel Loos van Pelt zei op 21 december 2019 om 19:23

hardstikke mooi programma was dit,
Rene heeft met mijn man (Henk Loos) ook een wandeling gemaakt en die is ook uitgezonden ivm visstandbeheer ,Ik zou deze graag nog eens zien, aangezien Henk op 13-12-2008 is overleden.Ik had er een video van opgenomen, maar deze is van erg dlechte kwaliteit.Graag als het kan een reactie welk nr. deze was. Dat zou erg fijn zijn om weer eens te kijken.Hij heeft veel gedaan ivm uitzetten van vlagzalm in de brabantse beken. Heel erg bedankt.

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Restricted HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.