Seizoen 1

Zandoerle en Oerle

Aflevering 28, 1999, 20 minuten

Het oeroude marktplein van Zandoerle was vroeger een belangrijke handelsplaats. Via wat ooit uitgestrekte heide was, waar schapen werden geweid, gaat het naar grafheuvels uit de Bronstijd. Als René zich heeft bevrijd uit de modder bezoekt hij het koepeltje van architect Hezenmans op het Vijverbergje, de windkorenmolen en het kerkhof van Oerle. 

3

Afleveringen in de buurt

Reacties

gerard van de ven zei op 26 maart 2020 om 21:35

Als kind kwam ik vaak in Zand Oerle, bij de familie Van de Velde die naast de familie Librechts woonde. Hamke van de Velde was gehuwd met mijn moeders nicht (Ant geheten).Ik weet nog dat de merrie van Librechts 2 veulens kreeg. Ik verlang nog wel eens naar die periode ,helaas het is voorbij.

g.van de Ven zei op 26 maart 2020 om 21:46

Als kind kwam ik bij de familie van de Velde. Hamke was gehuwd met Ant die een nicht van mijn moeder is.Fijne tijd was dat, ik weet nog dat de merrie van de familie Librechts 2 veulens kreeg.
Ze woonden tegen over de kapel. Heel fijne tijd was dat voorbij.helaa

BHIC Lisette zei op 31 maart 2020 om 11:27

Wat mooi dat je zulke fijne herinneringen hebt aan Zandoerle, Gerard! Herkende je de omgeving ook in het filmpje van De Wandeling?

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Restricted HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.