Seizoen 2

Het Bels Lijntje

Aflevering 33, 2000, 15 minuten

René en Léon volgen de oude spoorlijn tussen Tilburg en Turnhout - inmiddels een fietspad met verkeerswegen voor dieren. De tocht voert langs een hagelkruis. Wat is dat eigenlijk en hoe houdt deze verband met de priester Frans Segers, boegbeeld van de Vlaamse natuurbescherming? We komen langs het oude station van Weelde, de restanten van perrons, en een rangeerterrein middenin het bos.

6

Afleveringen in de buurt

Reacties

Joost de Kort zei op 15 juli 2020 om 14:13

Leuke reportage, goed om nu eens het Belgische gedeelte te zien, het Nederlandse stukje heb ik al eens gefietst, was begaanbaarder dan het Belgische.

BHIC Mariet Bruggeman zei op 20 juli 2020 om 08:59

Dank voor je compliment Joost. Ben je, ondanks dat het dus blijkbaar minder begaanbaar is, nog van plan om het Belgische gedeelte ook te gaan fietsen ?

Joost de Kort zei op 20 juli 2020 om 11:13

Hallo Mariet, dank je voor jouw reactie op mijn opmerking. Ik denk echter dat ik met het oog op de kwaliteit van het wegdek en mijn gezondheid en leeftijd eerder de voorkeur geef aan een bewandeling van het Belgische traject dan op de verkenning per fiets. Zo kan ik ook die aardige caroussel voor de locomotieven beter bekijken en betreden. Hopelijk heb je iets aan deze reactie.. Met vriendelijke groet,

Joost de Kort.

BHIC Mariet Bruggeman zei op 20 juli 2020 om 12:19

Dat heb ik zeker Joost, het voordeel van lopen is natuurlijk dat het niet zo snel gaat en daarom veel veiliger is en je veel meer kunt zien onderweg. Dus een goed plan!

We horen graag hoe de tocht uiteindelijk bevallen is Joost. Veel plezier in ieder geval gewenst.

Joost de Kort zei op 20 juli 2020 om 12:33

Leuk, deze uitwisseling van ervaringen. Ik moet zeggen dat ik destijds, vele jaren geleden, toevallig op het Nederlandse gedeelte terecht kwam, maar ik had er al eerder over gehoord, dus nam ik de gelegenheid te baat. Nu woon ik al lang niet meer in Tilburg, destijds wel. Het zal nog wel even duren voordat ik het Belgische gedeelte ga wandelen, misschien in 2021 of 2022, aangezien ik nog vele andere palnnen heb op de fiets in de komende jaren. Maar ik probeer aan jullie te denken. Hartelijke groet,

Joost.

BHIC Mariet Bruggeman zei op 21 juli 2020 om 13:24

Daar nemen wij genoegen mee Joost :). Goed om te lezen dat je nog zoveel plannen hebt, misschien kun je nog meer wandelingen van René Bastiaanse 'nalopen'. Succes in ieder geval.

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Restricted HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.