Seizoen 3

Vestingwerken van Breda

Aflevering 34, 2001, 13 minuten

René en Léon beginnen deze wandeling in de hal van het Bredase stadhuis, waar zij een kopie bekijken van een schilderij van Velásquez, vervaardigd in opdracht van Filips IV en met als tafereel de overgave van Breda in 1625. Hoe kreeg de afgebeelde Spaanse veldheer, Spinola, Breda in handen? Waarom was deze stad zo belangrijk voor de Spanjaarden én voor de Oranjes? Met deze vragen in het achterhoofd gaan we op zoek naar de oude vestingwerken rondom de stad. Met een kaart in de hand, want met het blote oog blijken ze vaak maar moeilijk te vinden.

2

Afleveringen in de buurt

Reacties

Eduard de Koning zei op 10 februari 2022 om 15:56

Hallo. Ik volg met groot genoegen de series van De Wandeling en heb tot nu toe t/m afl.34 van 2001 kunnen bekijken.
Ik ben Mierlonaar van geboorte en woon sinds 1983 in Pretoria, ZA en heb 'n vraagje i.v.m. de cameraman Leon Hagedoorn: Ik heb n.l. van ca. 1959-1963 op de Philips Jongens Nijverheidschool (JNO) in Eindhoven gezeten en in mijn klas was een klasgenoot met de naam "Hans Hagedoorn". Mogelijk is Leon 'n zoon van hem en mogelijk is Hans nog in leven?
Indien zo dan zou ik het op prijs stellen om kontakt met hun te kunnen maken?
Vr.groeten.

BHIC Mariet Bruggeman zei op 11 februari 2022 om 09:34

Beste Eduard, hartelijk dank voor je bericht en wat leuk dat je vanuit Pretoria zo'n plezier beleeft aan deze uitzendingen van De Wandeling.

Helaas heb ik geen contactgegevens van de cameraman, maar ik vermoed dat Omroep Brabant je daar wel aan kan helpen: https://www.omroepbrabant.nl/

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Restricted HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.