Seizoen 4

Dongen

Aflevering 2, 2001, 18 minuten

Dongen werd in oude geschriften 'Dongha' genoemd, wat zoiets betekende als 'verhoogde plek bij het water'. Dat er ook moerassen waren, blijkt nog uit namen van nabijgelegen plaatsen zoals 's-Gravenmoer. In Dongen bezichtigen René en Léon onder andere de Oude Kerk. Gezien de metersdikke muren mag het niet verwonderen dat deze vroeger als gevangenis werd gebruikt. Ze wandelen verder naar het Donghamuseum en van daaruit naar de heide. Onderweg vertelt René hoe de duinen zijn ontstaan en wat er allemaal groeit en bloeit.

2

Afleveringen in de buurt

Reacties

Piet Poppelier zei op 4 februari 2020 om 10:30

Heb weer verschillende afbeeldingen terug gekeken van de Wandeling.
Steeds met groot genoegen en niet alleen om het natuurschoon of de prachtige objecten, maar zeer zeker om de wandelaar Rene zelf.

BHIC Lisette zei op 5 februari 2020 om 14:02

Wat leuk om te horen dat je zo van de verschillende afleveringen hebt genoten, Piet! Ik denk dat je zeker niet de enige bent die vooral ook vanwege de boeiende presentator René graag naar deze programma's kijkt. Bedankt voor je reactie!

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Restricted HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.