Seizoen 6

Heerlijkheid Heeze en Leende

Aflevering 3, 2003, 19 minuten

Waar komt die naam heerlijkheid eigenlijk vandaan? René legt het uit en bezoekt kasteel en landgoed Heeze. Het kasteel was oorspronkelijk gepland als voorhof. Een bijzondere bewoner was freule Ursula. René bezichtigt haar badkamer en rijdt in haar ezelwagen. Hij bezoekt de oude attractie aan de Sterkselse Aa en de pingoruïne. De wat? Dat legt hij allemaal uit!

8

Afleveringen in de buurt

Reacties

The Revd Br GJ… zei op 17 februari 2020 om 18:56

Heerlijkheid Heeze & Leende
De presentator Bastiaanse vermeldde dat het ezeltje een ‘kruis’ op haar rug had omdat volgens een legende (?) God dat op ezeltjes aanbracht omdat “Jezus op een ezeltje naar zijn kruisiging reisde”... Misschien zou dhr Bastiaanse er goed aan doen om het lijdensverhaal in de Bijbel te lezen... Jesus zat op een ezel op de Zondag vóórdat zijn Passie begon... Wij kennen dit thans nog als ‘Palmzondag’. Jesus zat dus niet op een ezel op de Vrijdag (Goede Vrijdag) van zijn kruisiging..!
Indien de informatie van Bastiaanse hier dus nergens op slaat, hoe weten wij dat de rest van zijn zenuwslopende presentatie wél waar is??

Mart Witlox zei op 18 februari 2020 om 11:34

mee eens

BHIC Lisette zei op 18 februari 2020 om 16:05

Beste heren, het klopt inderdaad dat René zich hier vergist heeft in het verhaal rond de kruisiging van Jezus. Uiteraard zullen we hem deze fout vergeven, zeker gezien zijn uitgebreide kennis van het Roomse leven en de vele presentaties die hij op dit gebied heeft gegeven. 

Wat betreft zijn manier van presenteren; dat is natuurlijk afhankelijk van je smaak en zijn presentatiestijl zal daarom door iedereen op een andere manier gewaardeerd worden. Gelukkig zijn er heel veel mensen die enorm van zijn afleveringen hebben genoten en dat is ook de reden dat we ze nu online beschikbaar hebben gesteld. 

The Revd Br GJ… zei op 18 februari 2020 om 16:08

Mmmmmm...

Bert van Herk zei op 20 februari 2020 om 21:08

Geweldig om Rene weer eens in de wandeling te zien, ik heb er weer van genoten. ik wens hem een gezond en lang pensioen toe. en ik hoop dat hij nu weer tijd heeft om nog een paar afleveringen te maken onderwerpen genoeg rene. geniet van je pensioen, ik doe het ook.

BHIC Mariet Bruggeman zei op 21 februari 2020 om 12:52

Bedankt voor je leuke wensen richting René, Bert. Genieten gaat hij zeker doen, nieuwe 'Wandelingen'  maken kan ik niet beloven :)

bert van herk zei op 21 februari 2020 om 13:56

mariet, nu heeft hij tijd om te wandelen, ik moet ook veel wandelen zegt mijn huisarts, dan loop ik wel met rene mee, onder de voorwaarde, dat we na elke wandeling er een gaan pakken .

BHIC Mariet Bruggeman zei op 21 februari 2020 om 15:02

Hahaha, dat zal dan wel gaan lukken vermoed ik (dat eentje pakken bedoel ik :) ).

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Restricted HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.