Seizoen 3

De Efteling in Kaatsheuvel

Aflevering 30, 2001, 13 minuten

In deze bijzondere aflevering betreden René en cameraman Léon de wondere wereld van de Efteling - begonnen als werkverschaffingsproject, later een sportpark op katholieke grondslag, weer later een natuurpark en uiteindelijk het pretpark zoals we dat nu kennen. Maar waar komt toch die naam vandaan? En wat dreef de bedenkers van dit alles, Anton Pieck en zijn opvolger Ton van de Ven? Er wordt een kijkje genomen achter de schermen, waaronder in het magazijn van rekwisieten en het Efteling Technisch Bedrijf.

2

Afleveringen in de buurt

Verhalen over De Efteling in Kaatsheuvel

Reacties

Hans Firing zei op 26 januari 2023 om 15:45

Ik ben van 1950 en naar mijn idee zijn we met ons gezin (5kinderen) rond 198 of 1960 voor het eerst naar de Efteling geweest. Toen was het bijzonder indrukwekkend en omdat we thuis niet rijk waren gingen we vanuit Breda op de fiets (vader op de brommer!). Brood mee en een paar neefjes en nichtjes ook. Op het eind van de dag een frietje mét en dan gewoon weer een jaartje wachten op het volgende bezoek. Dat was dan onze zomervakantie. Later werd de fiets vervangen door de bus of de auto van de achterburen. Maar bijzonder was het zeker!

BHIC Mariet Bruggeman zei op 27 januari 2023 om 12:12

Bedankt voor je reactie Hans, wat een mooie herinnering en ook zo herkenbaar. Ik weet dat mijn ouders wel eens een (gekregen) bijna-antiek meubelstuk hebben verkocht om met ons gezin (van 6) een dagje naar de Efteling te kunnen. Echt zo mooi en zo fijn om aan die bezoeken terug te denken. En ook het meenemen van de lunch en dan tóch ook nog een frietje aan het einde van dag; geweldig.

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Restricted HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.