Seizoen 2

Bergen en beren

Aflevering 35, 2000, 15 minuten

In deze aflevering volgen we René en cameraman Léon op hun reis naar een geheimzinnige vallei, die je in geen folder zult vinden en ook niet zomaar toegankelijk is. Onderweg vertelt René over de heilige Gerlachus, over de Ursulinen, de traditie van 'zandhappen', dinosaurussen en meteorieten. We doorkruisen natuurweiden en heiden, beekjes en bossen. Tot eindelijk, voorbij enkele fikse rotswanden, de vallei opdoemt. René werpt een blik in de diepte, zou dat goed gaan?

2

Afleveringen in de buurt

Reacties

Hans zei op 2 maart 2020 om 15:47

Dit doet me meer denken aan Limburg dan aan Brabant, want de kerk van de heilige Ursus ik vraag me af waar die staat. Wel weet ik dat in Houtem Zuid Limburg een soortgelijk graf in de kerk is. Volgens mij van Gerlachus.

BHIC Lisette zei op 11 maart 2020 om 09:56

Volgens mij heb je helemaal gelijk, Hans! De kerk van de heilige Gerlachus staat in Houthem-Sint Gerlach en als ik het filmpje en diverse bronnen op internet bekijk, gaat het hier om dezelfde plaats. René en Léon zijn hier dus in Houthem aan de wandel en niet in Brabant. Bedankt voor je reactie!

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Restricted HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.