Seizoen 3

De Leij en De Donge

Aflevering 1, 2000, 13 minuten

Beginpunt is de oude spoordijk van het Bels Lijntje, ten zuiden van Tilburg, aan de oever van de Oude Leij, die verderop de Donge wordt. René probeert schrijvertjes te vangen, maar moet het bij bootsmannetje houden. Aangekomen bij de Tilburgse Waterleidingmaatschappij, in het pompstation, laat hij zien hoe grondwater wordt gereinigd. Hij beklimt de Tilburgse watertoren en bezichtigt de "natuurbaan", die in de bijzondere architectuurwijk De Reeshof wordt ontwikkeld.

 

3

Afleveringen in de buurt

Reacties

Thomas Mols zei op 29 juni 2021 om 14:41

Prachtig om te zien hoe de Reeshof er toen uitzag. Je zou nu eens dezelfde plek moeten bezoeken, alles is helemaal dichtgegroeid. Jammer dat hier niet meer beelden van zijn. De aflevering staat op de verkeerde plaats aangegeven op de kaart trouwens.

BHIC Lisette zei op 30 juni 2021 om 11:39

Bedankt voor je reactie, Thomas! jammer dat het nu helemaal dicht is gegroeid hier in de Reeshof. Gelukkig hebben we in elk geval de beelden uit dit filmpje nog. Je hebt inderdaad helemaal gelijk over de locatie op de kaart; we gaan hier binnenkort mee aan de slag. Bedankt voor het doorgeven!

BHIC Paul zei op 30 juni 2021 om 12:11

We hebben de aflevering meer richting Reeshof verplaatst. Helemaal exact aangeven gaat natuurlijk niet, het gaat om een wandeling van, zoals René zegt, 8 à 10 kilometer.

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Restricted HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.