Seizoen 3

Roosendaal

Aflevering 16, 2000, 13 minuten

Veel mensen kennen Roosendaal van het station, maar wat is er eigenlijk nog meer te doen? René laat het zien tijdens deze gevarieerde stadswandeling. Hij vertelt over de eerste spoorlijn van Brabant, in de negentiende eeuw aangelegd door de Belgen; legt uit waarom er niet of nauwelijks oude gebouwen en geen stadsmuren te zien zijn. En bezichtigt ondertussen verschillende historische panden: het huis van Paula Geerts, het raadhuis, de toren van de Sint Jan, het huis van Antonius Breugelmans (een slijterij, drogisterij en fotozaak) en de Gulden Roos, het historisch museum van Roosendaal, dat is gevestigd in het Tongerlohuys. We eindigen op de plek waar ooit de zeehaven lag.

2

Afleveringen in de buurt

Reacties

Annemieke De M… zei op 4 maart 2023 om 08:45

Goede morgen,

Voor het weekend van 25: en 26 maart zoeken we een leuke niet al te lange stadswandeling met gids in Roosendaal. We zijn met 7 volwassenen in de leeftijd van 50 plus en oma van 83.

Wellicht heeft u mogelijkheden op een van de dagen?

Hoor graag van u.

Vriendelijke groeten
Annemieke breumelhof

BHIC Mariet Bruggeman zei op 6 maart 2023 om 16:16

Beste Annemieke, dank voor je reactie. Wij zijn het BHIC, het Brabants Historisch Informatie Centrum. Wij beheren archieven en hebben een website vol met verhalen én met filmpjes van De Wandeling van onze oud-directeur René Bastiaanse. Maar helaas geven wij geen rondleidingen, hoe leuk we dat ook zouden vinden hoor. :) 

Ik denk dat je het beste contact op zou kunnen nemen met het VVV in Roosendaal: https://www.bezoek-roosendaal.nl/

Wij wensen jullie uiteraard heel veel plezier toe tijdens jullie weekend in Roosendaal, hopelijk komt het helemaal goed met de gids en de rondleiding.

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Restricted HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.