Seizoen 3

De Leij en De Donge

Aflevering 1, 2000, 13 minuten

Beginpunt is de oude spoordijk van het Bels Lijntje, ten zuiden van Tilburg, aan de oever van de Oude Leij, die verderop de Donge wordt. René probeert schrijvertjes te vangen, maar moet het bij bootsmannetje houden. Aangekomen bij de Tilburgse Waterleidingmaatschappij, in het pompstation, laat hij zien hoe grondwater wordt gereinigd. Hij beklimt de Tilburgse watertoren en bezichtigt de "natuurbaan", die in de bijzondere architectuurwijk De Reeshof wordt ontwikkeld.

 

7

Afleveringen in de buurt

Reacties

Thomas Mols zei op 29 juni 2021 om 14:41

Prachtig om te zien hoe de Reeshof er toen uitzag. Je zou nu eens dezelfde plek moeten bezoeken, alles is helemaal dichtgegroeid. Jammer dat hier niet meer beelden van zijn. De aflevering staat op de verkeerde plaats aangegeven op de kaart trouwens.

BHIC Lisette zei op 30 juni 2021 om 11:39

Bedankt voor je reactie, Thomas! jammer dat het nu helemaal dicht is gegroeid hier in de Reeshof. Gelukkig hebben we in elk geval de beelden uit dit filmpje nog. Je hebt inderdaad helemaal gelijk over de locatie op de kaart; we gaan hier binnenkort mee aan de slag. Bedankt voor het doorgeven!

BHIC Paul zei op 30 juni 2021 om 12:11

We hebben de aflevering meer richting Reeshof verplaatst. Helemaal exact aangeven gaat natuurlijk niet, het gaat om een wandeling van, zoals René zegt, 8 à 10 kilometer.

José Leijten zei op 19 januari 2024 om 21:12

Dag Lisette en Paul,
Dankjewel voor het filmpje. Ik heb met interesse zitten kijken. Ik vond het interessant. Ik kom uit die streek.
Wat ik jammer vind is dat ik de spraak in dat filmpje niet kan verstaan. Ik ben erg slechthorend. En ik ben niet de enige in Nederland. Er zijn heel veel slechthorenden in Nederland, zowel oud als jong. Dan heb ik het nog niet over de mensen die helemaal doof zijn. Zijn er ook veel. Het zou heel fijn zijn als jullie het filmpje ( en ook de volgende) zouden ondertitelen in het Nederlands. Ik hoor graag van jullie of dat erin zit. Veel succes nog.

BHIC Mariet Bruggeman zei op 24 januari 2024 om 15:40

Bedankt voor je reactie José en wat jammer dat je de gesproken tekst niet of moeilijk kunt verstaan. Ik kan me voorstellen dat dat voor meer mensen zo inderdaad kan zijn. Dat is zeker jammer omdat je dan veel van het verhaal mist. De films zijn echter niet van ons maar van Omroep Brabant. Je zou hen eens kunnen vragen of het eigenlijk mogelijk is om deze films van ondertiteling te voorzien. Ik denk dat zij de daarvoor benodigde apparatuur ook wel in huis zullen hebben en wellicht zijn zij best genegen dit alsnog te doen.

BHIC Lisette zei op 25 januari 2024 om 11:06

Beste José, hierbij nog een update ter aanvulling op het berichtje van mijn collega Mariët. Onze beeldbankbeheerder is toevallig bezig met een programma dat filmpjes van ondertiteling zou kunnen voorzien. Hij gaat binnenkort kijken of het haalbaar is voor ons om hiermee te werken. 

José Leijten zei op 25 januari 2024 om 21:56

Ondertiteling van de filmpjes zou fantastisch zijn. Jullie mak3n daar veel mensen blij mee!
Bij voorbaat hartelijk dank!💐

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Restricted HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.