Seizoen 6

Boxmeer en omgeving

Aflevering 29, 2004, 18 minuten

Met het pontje belandt René in Vortum-Mullem. Uitgebreid bekijkt hij de maasheggen, al eens beschreven door Julius Caesar. Wat er nog staat van het kasteel van Boxmeer is door de Zusters van Julie Postel goed bewaard gebleven. René verhaalt over de krankzinnige graaf uit de 18e eeuw. De Karmelieten waren er al langer: sinds 1653. Hij bezoekt het klooster en eindigt bij de multinational Hendrix Veevoeders, die hier zijn bakermat heeft.

3

Afleveringen in de buurt

Reacties

Eduard de Koning zei op 15 juni 2024 om 18:08

Met veel interesse heb ik van deze aflevering de verschillende verhalen van "Boxmeer en omgeving" gelezen. O.a. ook de laatste van "Metworstrennen, 1740-nu" waarin ik de link zag van het "Vortumse veld" wat je naar de bladzijde neemt van "Café Moeke Thissen".
Misschien zou dit ook onder de lijst van de 'verhalen' genoemd moeten worden?

BHIC Lisette zei op 19 juni 2024 om 10:21

Hartelijk dank voor je suggestie, Eduard! Inmiddels heb ik je opmerking doorgegeven aan één van mijn collega's en hij gaat er binnenkort even naar kijken. 

BHIC Paul zei op 9 juli 2024 om 11:06

@ Eduard de Koning. Naar aanleiding van je suggestie hebben we de verhalen over Boxmeer nog eens nagelopen. De verhalen die gaan over onderwerpen die ook in deze aflevering van De Wandeling voorkomen vind je nu in de rubriek Verhalen over Boxmeer en omgeving.

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Restricted HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.