Seizoen 3

Vliegbasis Gilze-Rijen

Aflevering 35, 2001, 13 minuten

Cameraman Léon veegt de slaap nog uit de ogen, maar René kan niet wachten: een dagje op de vliegbasis Gilze-Rijen. Ze spotten in eerste instantie geen vliegtuigen, maar een flinke hoeveelheid reeën. Je zou niet zeggen dat dit prachtige natuurgebied ook dienst doet als militair oefenterrein. René vertelt over de geschiedenis die zich op dit terrein heeft afgespeeld, van de veldtocht van Willem I tegen de Belgen tot de bezetting van het vliegveld door de Luftwaffe. Hier en daar zijn nog sporen te vinden van die bezettingstijd, zoals door de Duitsers opgeworpen wallen. Op de landingsbaan zien ze hoe het verjagen van vogels in zijn werk gaat. Tot slot gaat René ervandoor in een militaire helikopter.

5

Afleveringen in de buurt

Reacties

Jeanne Hornes zei op 5 februari 2020 om 11:25

prachtige wetenswaardigheden !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
over mijn dierbaar Brabant, want ik ben er geboren en opgegroeid

campenhout zei op 5 februari 2020 om 14:00

het zijn hele mooie wandelingen

BHIC Lisette zei op 5 februari 2020 om 14:03

Hartelijk dank voor jullie enthousiaste reacties, Jeanne en Campenhout! Mooi om te horen dat jullie van de verschillende afleveringen hebben genoten. Veel kijkplezier nog!

Campenhout zei op 7 februari 2020 om 19:56

ik ben wel benieuwt wat het allemaal inhoud ad GR

BHIC Lisette zei op 12 februari 2020 om 13:50

Beste Ad, bedankt voor je reactie. Heb je misschien een vraag over één of meerdere afleveringen? Kunnen we je wellicht ergens mee helpen? We horen het graag!

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Restricted HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.